Het vrolijke penseeltje

schmink en meer

Halloween

Halloween is een feestdag die traditioneel is vooral in Ierland en Amerika en nu ook steeds populairder wordt in Nederland en België. Op 31 Oktober verkleden kinderen zich en gaan bij de huizen langs die zijn versierd met pompoenen en lichtjes. De kindjes krijgen dan een snoepje, net zo als bij ons st Maarten gevierd wordt. Halloween wordt vooral door de Kelten gevierd, die geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel, door het voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Vandaar het verkleden. Zo zie je vaak mensen en kinderen verkleed als zombie, skelet en Sugar skulls.
Sugar Skulls is echter een Mexicaans herdenkingsfeest: de dag van de doden: Dïa de Muertos. Deze traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 November. Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. In de periode rond de dag van de doden maakt men graven van dierbaren schoon en versiert deze. Schedels zijn een veelvoorkomend symbool op deze dag. 
Tegenwoordig zijn er steeds vaker Halloween feesten. Of zogenoemde horrorfeesten. Vooral sugarskulls is een van mijn favorieten schminks. Heb jij een feest en wil je graag een Sugar skull, kom dan vooral langs. Maar ook voor andere prachtige enge creepy schminks ben je van harte welkom. Ik kom ook op locatie bij minimaal 4 personen. Op festivals en evenementen kunt u mij inhuren om mensen bijvoorbeeld van snelle wonden te voorzien, vraag naar de mogelijkheden of een offerte.

Facepaint voor volwassenen bij mij thuis                                                     €  20,-

Facepaint voor kinderen tot 11 jaar bij mij thuis                                          €  10,-

Facepaint op lokatie minimaal 4 personen (excl. parkeer,-/ reiskosten)       €  17,50 pp