top of page

Henna

Wat is Henna nou eigenlijk? En kan het kwaad? Is het slecht voor de huid?

Henna is zo een groot begrip!


Het is de plant, het blad, de poeder die van de bladeren word gemaakt, de pasta die van de poeder wordt gemaakt. Het aanbrengen heet henna. Maar ook de tekening zelf heet Henna. 

Henna is een eeuwenoud gebruik bij verschillende culturen en dringt steeds dieper op in het westerse cultuur omdat het zo een mooi en prachtig iets is wat moeilijk is om te omschrijven. 

Zodra ik de henna aan het maken ben dan gebeurt er iets. Het creatief bezig zijn voelt als een spiritueel ritueel. Je voelt je mooi wanneer de henna word aangebracht en wanneer het indroogt en na het verwijderen van de gedroogde henna steeds donkerder en donkerder wordt. Hoe donker en hoe lang de henna blijft zitten ligt echter aan de huidtype. Meestal blijft het een week tot 2 weken zitten.

Het is absoluut niet slecht voor de huid. Het is zelfs goed voor de huid. Het kan dus ook niet kwaad, echter, zwarte henna is super slecht voor de huid. Er zit namelijk benzine in waardoor de henna zwart wordt. En het kan lelijke littekens veroorzaken. 

Ik heb mijn opleiding gedaan bij Fatima

Een jaar lang leerde ik de ins en outs van deze zeer gedreven prachtige vrouw. Met veel passie zorgde zij er voor dat de Henna kunst op het immaterieel erfgoed staat. En nu kan ik mij Henna-artiest noemen.


Naast Henna op de huid, kan Henna ook op voorwerpen worden gemaakt. Zo is deze Bndir gemaakt voor mijn examen die plaats vond in het openlucht museum waar alle Henna artiesten hun diploma in ontvangst kregen.


Ook kun u witte Henna laten zetten. Witte Henna, I love it! Eigenlijk is witte henna een speciaal bodypaint gel dat aangebracht wordt met een knijpflesje, het heeft natuurlijke parelmoer pigmenten, die aan de huid hecht en 1 á 2 dagen blijft zitten. Het is af te wassen met water en zeep.

Wil je ook een mooie henna neem dan contact op. Ik kom voor een individuele Henna, maar ook op feesten ben ik in te huren.

De nagels zijn verzorgd door mij. Ik geef manicure behandelingen op aanvraag. Ik werk met vinylux van CND. Je hebt er dan ongeveer een week geen omkijken naar.

Henna Workshop

Wil jij ook #henna leren?

Kom dan naar deze gezeliige #workshop.

❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎

Onder het genot van thee, koffie en wat lekkers leer ik je de basiskennis van henna.

❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎

Met maximaal 2 cursisten gaan we aan de slag om zelf henna te maken en leer je hoe je het aan kunt brengen.

❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎

Je gaat naar huis met een mapje vol informatie, oefenbladen, 3 zelfgemaakte cones, een hennaversiering op de hand en een certificaat.

❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎

𝕡𝕝𝕒𝕒𝕥𝕤: Zaandam

𝕥𝕚𝕛𝕕 : 11:00-15:00

𝕜𝕠𝕤𝕥𝕖𝕟: € 75,-

❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎❣︎

Je kunt je opgeven per watsapp:

0621270334 of PM

Je plekje is verzekerd na een storting van €10,- . De rest mag contant.

Alle overige informatie krijg je per watsapp of PM

bottom of page