top of page

Wat is schmink?

Schmink is een stof die men gebruikt om zichzelf er anders uit te laten zien dan men is, voor bijvoorbeeld gebruik bij televisieopnames of voor toneelspelers die er voor hun rol anders uit moeten zien dan ze zelf eruitzien.

bron: Wikipedia

Voor het feestje/ evenement kom ik bij u op locatie om kindjes te voorzien van een mooi geschminkt gezichtje of arm. 


Ik neem mijn schminkkoffer en stoel mee, en als het nodig is mijn tafel. Dit gaat altijd in overleg. Tevens krijgt de jarige job of jet een presentje.


De kindjes kunnen zelf kiezen welk ontwerp ze willen, maar u kunt ook aangeven of het om een themafeestje gaat zoals Eenhoorn, IJskoningin, Wilde dieren, Superhelden, Halloween etc. etc. Ik laat ze zelf bedenken wat ze willen, maar soms werk ik met een ontwerp bord en mogen ze daar een ontwerp van kiezen. Dit doe ik als ik weet dat het erg druk zal worden. Dan krijgen zij een kleiner schminkje, maar wel van kwaliteit.


Bedrijven kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van een aangepast logo van het bedrijf.

En ook kan er worden ingespeeld op feestdagen zoals sinterklaas, Pasen, koningsdag, kerst etc. Ik heb schminkontwerpen en sjablonen die prima aansluiten bij deze onderwerpen. 

* De schmink kunt u eraf halen met billendoekjes of lauw water en een beetje zeep. Let op !!! Als u heet water gebruikt, trekt de pigment in de poriën, ook als u heel hard wrijft. Sommige schmink-kleuren kunnen een tijdelijk zweem achterlaten. Het handigst is om een sopje te maken in de handen, hiermee het gezicht insoppen ( kijk uit voor de oogjes) en dan met een lauw nat washandje de schmink weghalen, of onder de douche afspoelen.

*Als er gebruik is gemaakt van (pixie)glitter, neem dat dan eerst af met een billendoekje en gooi het weg.

*Als er een gezichtsjuweel is gebruikt, kunt u dit er voorzichtig afhalen zoals een pleister, dit doet niet zeer. Dit juweel kunt u weer opnieuw gebruiken als u huidlijm heb of plakken op bv een spiegel als decoratie.

Op festivals, evenementen, winkelcentrums, bruiloften, braderieën, bedrijfsfeesten, schoolfeesten, bibliotheek, neon-party, glitter-party noem maar op, voor groot en klein ben ik in te huren om er een vrolijk feestje van te maken. 

Elk seizoen komt aan bod: o.a. carnaval, Pasen, Halloween, sinterklaas, kerst maar ook in thema in te huren zoals Kinderboekenweek, ijskoningin, unicorn, superhelden, wilde dieren etc. etc.

bottom of page